ملاحظات ایمنی مهم در کار با رواننماها
بی شک ایمنی مهمترین عنصری است که باید در تجربه های روان نما مورد توجه باشد. در این میان تداخلات روان نماها با داروهای روانپزشکی یکی از نکات چالش برانگیز است که دسترسی به اطلاعات معتبر و استفاده از آن کمک بزرگی به تصمیم درست و ایمن برای انجام این تجربه و فراهم کردن آمادگی برای آن می کند.
مصرف رواننماها با برخی داروهای روانپزشکی و دیگر داروها می تواند گاه عوارض خطرناک و جدی داشته باشد. از این داروها می توان به داروهای مهار کننده منوامینواکسیداز MAOI، لیتیوم، و داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای اشاره کرد. مصرف بعضی از روان نماها با یکدیگر یا داروها خطر بیشتری دارد مانند اسپند و ایاواسکا که هر دو حاوی MAOI هستند. مصرف الکل با روان نماها یا داروهای روانپزشک هیچ توجیحی ندارد. الکل می تواند دستکم سفر روان نما را به تجربه تلخ و غیر سازنده بدل کند یا حتی مرگبار باشد.
اگر مشکل زمینه ای مانند ناراحتی قلبی، فشار خون،مشکل کبدی یا کلیوی، سابقه تشنج و صرع، یا تشخیص های روانپزشکی جدی مانند اختلال دو قطبی، یا اسکیزوفرنی دارید حتما پیش از تصمیم برای استفاده از روان نماها خوب مطالعه کنید و با متخصص مشورت کنید.
گروه روان نما ترجمه این مقاله به روز و ارزشمند در زمینه تداخل بین داروها و روان نماها را به همراهان گرامی تقدیم می کند. میتوانید این فایل PDF را دانلود، استفاده و به اشتراک بگذارید با دیگران.
کتاب : سیلوسایبین ۱۰۱
کتاب سیلوسایبین 101 از مجموعه کتابهای مقدماتی ارزشمندی است که برای آشنایی عموم و متخصصان درباره استفاده ایمن رواننماها به ویژه قارچهای سیلوسایبین نگارش شده است. انجمن رواننما در چهارچوب تعهد خود به آگاهیرسانی ، استفاده مسئولانه و کاهش آسیب در حوزه رواننماها مفتخر است، ترجمه این اثر را که حاصل کاری داوطلبانه است، به خوانندگان تقدیم کند.
پادکست سما
پادکست SOMA (سما) به میزبانی مهران سید امامی درباره موضوعاتی مانند سلامت روان، سایکدلیک تراپی و کشف تعادل درونی در دنیای پرآشوب است. هدف این پادکست ایجاد یک فضای گفتگو پیرامون ناشناختهها، ترسها و سایههای درونی ماست. این پادکست به طور خاص به رواندرمانی با استفاده از سایکدلیک ها میپردازد و چگونگی دست یافتن به هارمونی و امید را بررسی میکند.
مستند چگونگی تغییر ذهن
مستند "How to Change Your Mind" بر اساس کتاب پرفروش به همین نام نوشته مایکل پولان (Michael Pollan) ساخته شده است. این مستند که توسط نتفلیکس منتشر شد، به بررسی تاریخچه، علم، و پتانسیل درمانی مواد سایکدلیک میپردازد. هر قسمت از این مستند بر یکی از مواد سایکدلیک تمرکز دارد، از جمله LSD، سیلوسایبین (Psilocybin)، MDMA، و مسکالین (Mescaline).
مایکل پولان در این مستند تلاش میکند تا نگاه علمی و اجتماعی به این مواد را تغییر دهد و نشان دهد که چگونه این مواد میتوانند در درمان بیماریهای روانی مانند افسردگی، اضطراب، و PTSD (اختلال استرسی پس از سانحه) موثر باشند. این مستند با مصاحبه با محققان، بیماران، و افرادی که تجربه شخصی با این مواد داشتهاند، دیدگاهی جامع درباره پتانسیل و خطرات استفاده از مواد روانگردان ارائه میدهد.
مستند حکمت تروما
مستند حکمت تروما به بررسی تأثیر تروما بر افراد و جامعه، از دیدگاه دکتر گبور مته، یکی از برجستهترین متخصصان در زمینه تروما میپردازد.
در این فیلم، دکتر مته بینشهای خود را در مورد چگونگی تأثیر تروما بر بسیاری از مشکلات جسمی و روانی به اشتراک میگذارد. مستند نشان میدهد که چگونه زخمهای عاطفی حل نشده از دوران کودکی به شکلهای مختلف اعتیاد و بیماری بروز میکنند و دیدگاه همدلانهای از تجربیات انسانی ارائه میدهد.
دکتر مته، در حکمت تروما ما را به بازاندیشی درک خود از تروما دعوت میکند. این مستند نشان میدهد که تروما نه تنها یک رویداد نادر نیست، بلکه تجربهای گسترده و تأثیرگذار است که بر بسیاری از ما اثر گذاشته است. فیلم تأکید میکند که تروما فقط چیزی نیست که بر ما اتفاق میافتد، بلکه پاسخ سیستم عصبی ما به آن حادثه است و اینکه این پاسخ سیستم عصبی چگونه رفتار، سلامت و روابط ما را تحت تأثیر قرار میدهد. دیدگاه دکتر مته برای بهبودی بر قدرت ارتباط، خودآگاهی و همدلی با خود و دیگران استوار است.
درباره دکتر گبور مته
گبور مته، پزشک مجارستانی-کانادایی و نویسنده پرفروش ۵ کتاب، به دلیل کارهای پیشگامانه خود در زمینه تروما، اعتیاد و بیماریهای مرتبط با استرس شناخته شده است. در طی چندین دهه کار بالینی و تحقیقاتی، دکتر مته مفهوم متفاوت و جامع از چگونگی تأثیر تروما بر بدن و ذهن ایجاد کرده است. رویکرد نوآورانه او به درمان، با نام پرسشگری دلسوزانه، به افراد کمک میکند تا به ریشههای عاطفی و روانی مشکلات خود دسترسی پیدا کنند و با خود ارتباط جدیدی ایجاد کنند. پرسشگری دلسوزانه به افراد اجازه میدهد تا به آرامی احساسات و باورهای سرکوب شدهای که به رنج آنها منجر شده است را کشف کنند و فضایی برای شفا و دگرگونی عمیق فراهم کنند.
کتابهای دکتر مته
- فرزندانتان را در آغوش بگیرید: که به چالشهای والدین در جامعه مدرن پرداخته است.
- در قلمرو ارواح گرسنه: به ریشههای اعتیاد از دیدگاه تروما پرداخته است.
- وقتی بدن نه میگوید: ارتباط بین استرس عاطفی و بیماریهای مزمن را بررسی میکند.
کارهای دکتر مته بر اهمیت درک علل اصلی تراما برای ایجاد بهبودی واقعی، هم در سطح فردی و هم در سطح اجتماعی تأکید دارد.مستند حکمت تروما اکنون با زیرنویس فارسی در دسترس است و این پیام قدرتمند را به مخاطبان گستردهتری منتقل میکند. زیرنویسها توسط صدف ناجی، مشاور آگاه به تروما و دانش آموخته گبور مته به شیوه درمانی پرسشگری دلسوزانه، به همراه نگار پارسا مشاور تهیه شده است.
شما میتوانید از طریق این لینک (با پرداخت کمک داوطلبانه) این مستند را تماشا کنید و با این محتوای دگرگونکننده با زیرنویس فارسی ارتباط برقرار کنید.
چگونه همراه سفر رواننَما باشیم؟
همراه سفر رواننما مسئولیت ایجاد محیطی امن را برای فردی که در حال تجربهی سفری عمیق و چالشبرانگیز است، بر عهده دارد. این نقش تنها به مراقبت از سلامت جسمانی فرد محدود میشود و همراه سفر نباید به شکل فعال در فرآیند درمان یا سفر درونی دخالت کند. هدف اصلی، فراهم آوردن فضایی آرام و امن است تا فرد بتواند بدون نگرانی، به کاوش در عمقهای ناشناختهی ذهن، بدن و روح خود بپردازد.
اعتماد به همراه سفر، یکی از اصول کلیدی در این تجربه است و حضور او به فرد اجازه میدهد تا با اطمینان، سفر درونی خود را ادامه دهد. در سفرهای اولیه، توصیه میشود همراهی فردی با تجربه و آگاه در کنار شخص باشد تا ضمن حفظ امنیت جسمانی، امکان تجربهای عمیقتر و اثربخشتر فراهم شود.